Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Ion Sturza va conduce Consiliul Economic de pe lîngă prim-ministru

19 iun. 2013,, 08:33   Economie
5033 7
Foto: tribuna.md
Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza va conduce Consiliul Economic de pe lîngă prim-ministrul Iurie Leancă. Despre aceasta a anunţat însuşi şeful Executivului, transmite Infotag.

Astfel, în acest sens, marţi, în timpul discursului său rostit în cadrul conferinţei "Macro 2013 - o privire globală asupra economiei Republicii Moldova", Leancă a anunţat despre faptul că s-a luat decizia de a restabili Consiliul Economic de pe lîngă prim-ministru.

"Întrucît domnul Sturza, care este prezent în sală, şi-a dat deja acordul de a conduce această structură, pot anunţa public despre acest lucru. Sper foarte mult că prin eforturile domnului Ion Sturza, ale consilierului meu pe probleme economice Valeriu Prohniţchi, ale colegului meu Dumitru Alaiba şi altor specialişti, Consiliul Economic va putea elabora mecanisme necesare pentru îmbunătăţirea situaţiei economice din Moldova", a spus Leancă.

De asemenea, el a remarcat că reprezentanţii cercurilor de afaceri vor participa la consultări pe marginea problemelor actuale în ceea ce priveşte dezvoltarea economiei. "Vom desfăşura regulat, cu participarea lor, şedinţe tematice la Guvern. Asta, pentru a obţine îmbunătăţirea mediului de afaceri, de a crea condiţii confortabile pentru dezvoltarea antreprenoriatului. Aceste şedinţe vor avea scopul de a identifica metode în vederea îmbunătăţirii situaţiei social-economice din ţară", a subliniat şeful Executivului.

Iurie Leancă a recunoscut că "odată de a devenit prim-ministru a văzut complet diferit o mulţime de lucruri". "Am aflat multe lucruri noi şi interesante. Totodată, m-am convins de faptul că sînt interese ascunse, că funcţionarii urmăresc anumite scopuri atunci cînd iau decizii. Sper foarte mult că intensificarea luptei împtriva corupţiei şi reforma justiţiei ne vor permite să depăşim aceste fenomene negative şi să putem crea o economie eficientă şi competitivă", a declarat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?