Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Adepţii lui Usatîi, acuzaţi de provocări contra lui Năstase (VIDEO)

1 aug. 2017,, 11:20   Politică
5028 4

Cîţiva membri ai “Partidului Nostru” (“PN”) sînt suspectaţi de organizarea unor acţiuni provocatoare în noaptea înainte de acţiunea de protest, care a avut loc pe 30 iulie.

Organele de drept au interceptat convorbiri telefonice ale membrilor “PN” Serghei Urechean şi Serghei Dandara, care discutau organizarea instalării provocatoare a bannerelor care îl discreditează pe liderul Platformei “DA”, Andrei Năstase. Acest fapt l-a comunicat în cadrul briefingului de azi, 1 august, Alexandru Pînzari, şeful Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), informează NOI.md.

Adepţii preşedintelui “PN”, Renato Usatîi, potrivit şefului poliţiei, au discutat instalarea în noaptea spre 30 iulie a bannerelor cu caracter defăimător la adresa lui Andrei Năstase. „Convorbirea telefonică între doi membri ai PartiduluiNostru a fost interceptată de noi, acum o analizăm. În spațiul public a apărut, de asemenea, un filmuleţ video unde se vede cum doi instalează bannerele, iar acţiunile lor sînt dirijate de un al treilea participant. Acum efectuăm investigaţiile în baza probelor obţinute, după care vom anunţa rezultatele lor”, a declarat Alexandru Pînzari.


Şeful Inspectoratului General al Poliţiei a calificat drept nefondate acuzaţiile de conspiraţie împotriva unor reprezentanţi ai opoziţiei, care au participat la miting pe 30 iulie. „Este deplorabil faptul că liderul Platformei “DA”, Andrei Năstase, fără a clarifica cauzele incidentului, a acuzat organele de ordine de conspiraţie cu cei care au instalat bannerele cu informaţie cu caracter denigrator. În acelaşi timp, noi salutăm decizia politicianului, care a depus cerere la Inspectoratul de poliţie al sectorului Buiucani. Ea va fi examinată în viitorul apropiat, iar concluziile vor trebui să reabiliteze reputaţia poliţiei, care a fost afectată de acuzaţiile nefondate”, a subliniat Alexandru Pînzari.

El a menţionat faptul că poliţia nu intenţionează să acţioneze în interesele unor sau altor lideri politici. „Afirmațiile unor lideri ai opoziţiei precum că poliţia este implicată în jocuri politice sînt provocatoare şi au un caracter manipulativ. Putem să dăm asigurări tuturor cetăţenilor că poliţia nu este interesată în promovarea intereselor politice şi intenţionează să-şi facă serviciul pentru asigurarea ordinii publice. Vom respecta şi pe viitor cu demnitate şi onoare legea pentru asigurarea securităţii cetăţenilor”, a conchis şeful IGP.

Amintim că o acţiune masivă de protest a avut loc duminică, 30 iulie, în centrul Chişinăului. Protestatarii care reprezentau “Partidul Nostru”, Platforma “DA” şi PAS au revendicat anularea proiectului de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt şi demisia Guvernului. La manifestare au participat cîteva mii de persoane. În timpul trecerii coloanei de adepţi ai Platformei “DA” pe bulevardul Ştefan cel Mare, Andrei Năstase a observat bannerele care, potrivit spuselor lui, îi denigrează onoarea. El a acuzat poliţia de “complicitate cu organizatorii provocării”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?