Alegerile prezidenţiale din 2016 au readus încrederea investitorilor

Alegerile prezidenţiale din 2016 au readus încrederea investitorilor

Alegerile prezidenţiale din 2016 au readus încrederea investitorilor in instituţiile politice ale statului, fapt materealizat prin revenirea prudentă a investiţiilor străine în Moldova.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook, Preşedintele Igor Dodon, care se află în concediu cu familia în Grecia.

"După anul 2009 a urmat o perioada de îngheţare a investiţiilor, care a finalizat cu un dezastru nemaivăzut în istoria Moldovei din anii 2014-2015. Anume în această perioadă s-a format o situaţie fără precedent, cînd pentru prima dată de la declararea independenţei investitorii s-au speriat şi au început sa-şi retragă masiv investiţiile din ţară", a scris Igor Dodon.

El a menţionat că în anii 2007-2008, atunci cînd el a deţinut funcţia de vicepremier, ministrul al Economiei investiţiile au crescut cu un ritm fără precedent în istoria Moldovei.

"Investiţiile au ajuns la aproape $800 mil. pe an. Ceace este de patru ori mai mult decît media de pîna atunci" a scris Dodon, menţionînd că acesta a fost "un salt fără precedent în istoria Moldovei".

În opinia Preşedintelui din cauza haosului şi incertitudinii politice nivelul retragerilor risca să iasă de sub orice control.

"Şi doar alegerile din 2016 au readus încrederea investitorilor", a scris Preşedintele.

Precizare: La sfîrşitul anului 2016 volumul investiţiilor străine directe în economia moldovenească a constituit 255 mil. de dolari ceea ce este cu 21% mai puţin decît în anul 2014, atunci cînd economia RM a întregistrat reducerea PIB-ului cu 0,5%


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load