Atribuțiile BT se vor extinde în mod semnificativ de la 1 august

Atribuțiile BT se vor extinde în mod semnificativ de la 1 august

Atribuțiile Băncii transnistrene (BT) se vor extinde în mod semnificativ de la 1 august după aprobarea de către deputați a amendamentelor la Legea „Cu privire la reglementarea valutară și controlul valutar”.

Potrivit BT, „inovațiile sînt orientate spre optimizarea reglementării și controlului valutar și prevăd modificarea legislației valutare și administrative într-un șir de direcții”.

În particular, atribuțiile pentru stabilirea volumului și ordinii vînzării obligatorii a unei părți a încasărilor în valută a rezidenților  în rezerva valutară au fost transmise de la președinte Băncii transnistrene. Totodată, deocamdată volumul în vigoare al vînzării obligatorii a încasării în valută (25%) se va menține la nivelul vechi.

BT este investită cu abilități pentru prelungirea termenelor de repatriere și înlăturare din controlul valutar a sumelor  de restanțe neachitate, în caz de prezentare de către rezident  a confirmării documentale a faptelor, care demonstrează imposibilitatea încasării sau returnării sumelor restante.

De la 1august pe teritoriul regiunii se va efectua amnistia încălcării termenelor de repatriere, care au apărut pînă la intrarea în vigoare a acestor amendamente. Amnistia se va realiza prin reducerea încasării (scutirii de achitare) a amenzilor pentru încălcarea termenelor repatrierii, care au apărut pînă la intrarea în vigoare a legii. Organul abilitat cu radierea amenzilor neplătite pentru încălcarea termenelor repatrierii este, de asemenea, BT. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load