Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Atenţie! Ce nu trebuie să faceţi niciodată după mîncare (VIDEO)

5 apr. 2018,, 01:02   Ştiinţă şi IT
14551 0

După luarea mesei, mulţi oameni tind să se culce şi să privească un film sau pur şi simplu să se odihnească, neştiind că această obişnuinţă poate fi foarte nocivă pentru sănătatea lor.

Aşadar, avem 4 lucruri, pe care nu trebuie să le faceţi după luarea mesei:

Să mîncaţi fructe

Ceea mai bună perioadă de consum al fructelor este perioada înainte de masă, pe stomacul gol, pentru că fructele necesită diferiţi fermenţi, pentru ca ele să se asimileze.

Totodată, zahărul ce se conţine în fructe, necesită mai mult timp pentru a fi asimilat complet. De menţionat că veţi obţine mai mult folos din substanţele hrănitoare, fibre şi alte zaharuri, cînd stomacul Dvs. este gol.


Consumul fructelor după masă, poate provoca arsuri la stomac, indigestie şi eructaţie.

Sî dormiţi

Dacă vă culcaţi imediat după luarea mesei, veţi simţi un disconfort, balonare şi probleme de somn, pentru că stomacul vostru este impus să lucreze intens pe timp de noapte.

Un studiu medical a demonstrat că oamenii care nu s-au culcat după masă, au avut mai puţine riscuri de apariţie a ictusului.

Astfel, se recomandă cu cel puţin 2-3 ore înainte de somn.

Duş

Duşul imediat după masă sporeşte fluxul sanguin spre picioare şi mîini, reducînd astfel circulaţia sîngelui în stomac. Acest fapt va slăbi activitatea sistemului digestiv şi ar putea conduce la dureri în stomac.

Să veţi ceai imediat după masă

Nu trebuie să beţi ceai imediat după luarea mesei, pentru că asta împiedică absorbţia fierului. Ceaiul conţine acizi tananţi, care au legătură cu fierul şi proteinele din alimentele noastre.

A fost confirmat ştiinţific, că în majoritatea cazurilor asta conduce la reducerea cu 87% din absorbţia fierului. Iar deficitul de fier poate provoca anemie, cauzînd ten palid, pierderea apetitului, ameţeli, dureri în piept, picioare şi mîini reci, slăbiciuni, oboseală cronică.

Astfel, putem face concluzia că există anumite chestiuni, ce trebuie să le evitaţi imediat după luarea mesei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?