Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Suedia va acorda Moldovei asistență în modernizarea sectorului energetic

31 iul. 2017,, 11:42   Economie
1861 0

Suedia va susține eforturile autorităților Moldovei în modernizarea sectorului energetic al țării și, în special, va oferi asistența necesară pentru realizarea unui studiu de sistem în vederea identificării celor mai eficiente soluții pentru restabilirea sistemului de producere a energiei termice și electrice în municipiul Chișinău.

Anunțul a fost făcut de către ambasadorul Suediei în Moldova, Signe Burgstaller, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministrul Economiei și Infrastructurii Moldovei, Octavian Calmîc, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, diplomatul a menționat că autoritățile Suediei vor sprijini Moldova în procesul de modernizare a sectorului energetic național, în special în implementarea proiectelor de eficiență energetică, de eficientizare a sistemului de alimentare cu energie termică a locuitorilor municipiului Chișinău etc.

Signe Burgstaller a remarcat deschiderea Guvernului Suediei pentru cooperarea cu țara noastră, dînd asigurări că va contribui la susținerea unui dialog mai intens în următoarea perioadă pentru asigurarea continuității cadrului de cooperare existent.

Vicepremierul Octavian Calmîc a mulțumit autorităților Suediei pentru sprijinul acordat în realizarea numeroaselor proiecte importante pentru țara noastră în diverse domenii, menționînd că Moldova mizează pe viitor, pe sprijinul Suediei în eforturile de îmbunătățire a climatului investițional și a condițiilor de afaceri, sporirii competitivității companiilor moldovenești pe piața UE.


În contextul recentelor modificări ale bazei normative pentru realizarea Pachetului III Energetic și adoptarea de către Parlament a Legii cu privire la energetică, Octavian Calmîc a reiterat necesitatea susținerii activității Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, inclusiv a consolidării potențialului instituțional și de reglementare a sectorului energiei electrice și termice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?