Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Un mare producător de mobilă din Europa va deschide o fabrică în Moldova

31 iul. 2017,, 12:30   Economie
2247 0

Unul dintre cei mai mari producători de mobilă tapițată din Europa, compania germană „Himolla”, examinează posibilitatea de a-și extinde activitatea în Moldova.

Acest lucru a fost menționat de către directorul executiv al companiei, Thomas Friedrich, în cadrul vizitei în țara noastră şi a negocierilor cu administraţia Zonei Economice Libere “Bălţi”, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului ZEL “Bălţi”, Thomas Friedrich a menționat că proiectul investițional are o valoare de cel puțin 1,5 milioane de euro, iar în urma acestuia vor fi create 300-400 locuri de muncă.

Omul de afaceri german a fost interesat de oferta Colegiului de Inginerie, care activează în subzona “Străşeni”, ceea ce va oferi posibilitatea pregătirii forței de muncă în conformitate cu standardele instruirii duale, inclusiv pentru domeniul textile.

Fabrica pe care intenţionează s-o deschidă în Moldova Compania “Himolla” va fi specializată în coaserea huselor pentru mobilă. În acest sens este necesară deținerea unui spațiu de producere cu o suprafață de 3-5 mii m.p.

Thomas Friedrich a fost familiarizat cu specificul ZEL „Bălți”, cu oportunitățile de activitate în regim de zonă liberă, facilitățile fiscale și vamale și platformele de tip brownfield și greenfield din subzonele nr.1 și 3 din mun. Bălți și nr. 4 din mun. Strășeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?