Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Rusia a anulat legea privind transportarea gratuită a bagajului

1 aug. 2017,, 00:00   Externe
3203 0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o lege care permite companiilor aeriene să vîndă bilete nerambursabile fără bagaje obligatorii.

Documentul este publicat pe site-ul oficial de informații juridice. Legea va intra în vigoare la 60 de zile de la data publicării.

Această normă este menită să le ofere pasagerilor posibilitatea de a zbura mai ieftin în cazul în care ei sînt dispuși să călătorească fără bagaje.

Procurînd un bilet nerambursabil, pasagerul își asumă angajamentul să plătească pentru serviciul de transport aerian, dar la predarea bagajelor și pentru transportul acestora. Posesorii de bilete nerambursabile vor putea transporta bagajele gratuit. Plata pentru acestea va fi percepută doar în cazul în care greutatea bagajelor va depăși normele stabilite.

Bagajele de cală vor fi transportate gratuit, chiar și în cazul biletelor nerambursabile.


Companiile aeriene vor fi obligate să-i informeze pe pasageri cu privire la condițiile de transportare a bagajelor pînă la procurarea biletelor.

Opinia companiilor aeriene

Reprezentanții Companiei „Aeroflot” au declarat că nu intenționează să introducă tarife fără bagaje după adoptarea noii legi. „Odată cu adoptarea noii legi, prețurile la biletele de avion pentru zborurile în clasa Econom nu se vor schimba”, a comunicat Serviciul de presa al Companiei.

Totodată, „Aeroflot” consideră că legea, în primul rînd, corespunde intereselor pasagerilor. Acest lucru va permite celor care zboară fără bagaje să procure bilete de avion la un preț mai mic.

Critici

Comitetul Consiliului Federației pentru legislația constituțională consideră că legea poate provoca o scumpire a biletelor.

Potrivit membrilor Comitetului, noua lege va obliga pasagerii să cumpere bilete la un tarif mai scump, care include condiții „obișnuite” de transportare a bagajelor.

Comitetul a recomandat Consiliului Federației să respingă legea, însă Consiliul cameral nu a susținut această propunere.

Biletele vor fi mai ieftine?

Legea privind transportul aerian fără bagaje va contribui la reducerea prețului biletelor nerambursabile, în opinia ministrului Transporturilor, Maxim Sokolov. Potrivit lui, se așteaptă o scădere a prețurilor de 10-20 la sută din tarifele nerambursabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?