X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Krasnoselski despre absența lui Dodon la manifestările din Transnistria

29 iul. 2017,, 15:05   Politică
7267 10

Președintele autoproclamatei Republicii Moldovenești Nistrene, Vadim Krasnoselski, a declarat că este dispus să se întîlnească în viitor cu Președintele Moldovei, Igor Dodon, care nu a sosit la festivitățile consacrate celei de-a 25 aniversări a misiunii de menținere a păcii în Transnistria, anunță NOI.md

„Sînt dispus să mă întîlnesc cu Igor Nikolaevici în orice loc, fie în Transnistria, la Bender, fie în Moldova. Noi avem ce discuta. De sigur, sînt foarte multe chestiuni”, a spus el sîmbătă jurnaliștilor.


Manifestările dedicate celei de-a 25 aniversări a operațiunii de menținere a păcii pe Nistru s-au desfășurat în absența vicepremierului Rusiei, Dmitri Rogozin, care nu a putut sosi la Chișinău din cauza interdicției autorităților române, precum în absența lui Dodon.


Comentînd absența Președintelui moldovean la festivități, Krasnoselski a spus: „S-a preconizat că evenimentul va fi trilateral. Acest format a fost compromis. Ieri partea moldovenească a comunicat oficial că nici pacificatorii, nici reprezentanții Comisiei Unificate de Control a Comandamentului Militar Unit din partea Moldovei nu vor participa la manifestări. Respectiv, dacă Președintele Dodon ar sosi aici, pe cine l-ar reprezenta?”.

„De aceea, în acest context, prezența lui Igor Nikolaevici Dodon la aceste manifestări era exclusă. Și noi le-am petrecut ca pe o sărbătoare a Republicii Moldovenești Nistrene”, a menționat liderul Transnistriei.


Președintele țării, Igor Dodon a anunțat că nu va participa la evenimentele planificate în Transnistria din cauza incidentului cu aeronava în care se afla Dmitri Rogozin, anunța Noi.md

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?