X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Scandal diplomatic între România și Rusia: Nu avem de ce să ne temem

29 iul. 2017,, 13:56   Externe
8563 16

"Noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să evităm acţiunile ostile" - este reacţia ministrului Apărării al României, Adrian Ţuţuianu, în urma scandalului diplomatic cu Rusia.

Moscova a cerut, oficial, explicaţii pentru incidentul aerian în care a fost implicat vicepremierul rus Dimitri Rogozin. Kremlinul acuză o provocare deliberată, iar preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susţine că securitatea conaţionalilor săi a fost pusă în pericol.

Întrebat cum califică această reacţie gravă a oficialului rus, Ţuţuianu a declarat: "Absolut nepotrivită, ca să nu folosesc alte cuvinte".

Avionul în care se afla vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, care ar trebui să ajungă vineri la Chișinău, a căutat, vineri după-amiază, o rută ocolitoare. Avionul vicepremierului rus a primit interdicție de survol a spațiului aerian al României, a anunțat MAE.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat decizia autorităților române de a nu permite avionului în care se afla oficialul rus să tranziteze spațiul aerian român.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?