X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rusia va închide cerul pentru România după incidentul cu Rogozin: „Să-l explice”

29 iul. 2017,, 11:10   Externe
7061 21

Deputatul în Duma de Stat a Federației Ruse Oleg Nilov solicită să se închidă spațiul aerian rusesc pentru aeronavele românești. În opinia sa, România ar trebui să prezinte explicații referitor la incidentul cu avionul S7.

Nilov a propus ca toate aeronavele românești să facă cale întoarsă din Federația Rusă, pînă cînd ambasador al țării nu se va prezenta la MAE al Rusiei pentru a explica incidentul cu aeronava, cu care a zburat viceprim-ministrul Dmitri Rogozin, comunică „Parlamentskaia gazeta”. Nilov a spus că cazul cu Rogozin, căruia Chișinăul inițial a încercat să-i refuze intrarea, „a dovedit încă o dată că Guvernul moldovean este doar o marionetă în mîinile României”.

Potrivit RIA „Novosti”, și deputatul Alexei Juravliov, care a zburat în Moldova cu delegația rusă, în frunte cu Rogozin, a solicitat să se introducă măsuri de răspuns similare. „Și noi avem aliați. Ei ce, își doresc, ca noi să le interzicem tuturor oficialilor și peroanelor apropiate de autorități să zboare prin toate țările, cu care noi menținem relațiile?”, a spus parlamentarul.

Vineri, 28 iulie, autoritățile române i- au interzis avionului companiei aeriene S7, cu care zbura de la Moscova la Chișinău vicepremierul rus Dmitri Rogozin, să treacă prin spațiul aerian al țării. Partea română a explicat acest lucru prin prezența la bordul aeronavei a unei persoane, aflate în listele de sancțiuni.
MAE rus a calificat incidentul cu avionul rusesc drept o provocare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?