Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Igor Dodon a renunțat la vizita în Bender din cauza incidentului cu Rogozin

29 iul. 2017,, 00:46   Politică
5164 7

Președintele țării, Igor Dodon a anunțat că nu va participa la evenimentele planificate în Transnistria din cauza incidentului cu aeronava în care se afla Dmitri Rogozin, anunța Noi.md

"În legătură cu evenimentele provocatoare de astăzi la adresa delegației din Federația Rusă, am hotarît, împreună cu liderul de la Tiraspol, domnul Vadim Krasnoselski, că mîine nu voi participa la evenimentele de la Tighina/Bender. Ne vom întîlni mai tîrziu, separat, pentru a continua discuțiile privind apropierea dintre cele două maluri ale Nistrului, a scris șeful statului pe o rețea de socializate.

La fel, șeful statului a spus ca va continua sa întreprinda acțiunile necesare, in vederea reintegrării teritoriale a Moldovei.

"Voi acționa ferm pentru reîntregirea teritorială a Republicii Moldova, în pofida sfidărilor și provocărilor din partea celor cărora le convine o Moldovă slabă și subordonată politic și financiar. Moldova are viitor, ca stat neutru și integru, în ciuda tuturor antistataliștilor, a conchis Dodon.

Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, nu a mai ajuns la data de 28 iulie la Chişinău. Cursa aeriană la bordul căreia se afla acesta a făcut cale întoarsă după ce România nu a permis survolarea spaţiului său aerian.


Anterior, autoritățile de la Chișinău au refuzat să-i acorde lui Dmitri Rogozin permisiunea de a veni la Chişinău şi Tiraspol la bordul unei aeronave a Forţelor Aeriene Militare ale Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?