X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noi destinații pe harta exporturilor producției moldovenești de fructe și legume

29 iul. 2017,, 18:00   Economie
3459 0

Pe harta exporturilor au apărut noi destinaţii ale producției moldovenești de fructe și legume.

Acest lucru a fost comunicat de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară, menționînd că în acest an au fost pentru prima dată exportate 900 de tone de struguri în Irak și 94 de tone de struguri în Mongolia. Pentru prima dată au fost efectuate livrări de prune uscate moldovenești în Japonia și Polonia, transmite NOI.md.

Responsabili de la ANSA spun că piaţa UE devine tot mai atractivă şi mai accesibilă pentru agricultorii moldoveni. Astfel, în ianuarie-iulie 2017 fermierii au realizat pe pieţele statelor din Comunitatea Europeană 393 de tone de mere față de 109 tone de mere anul trecut. Exportul de ceapă şi varză în UE a fost majorat în acest an pînă la 328 şi 127 tone, respectiv. Cele mai importante pieţe din UE rămîn a fi cele din: România, Lituania, Polonia, Germania, Italia şi Slovenia.

Totodată, potrivit experților ANSA, piaţa CSI rămîne a fi una tradiţională pentru mai mulţi agricultori din ţara noastră. Astfel, vînzarea fructelor pe pieţele CSI a rămas la nivelul anului trecut, pe cînd volumul de comercializare a legumelor a fost majorat în anul curent: la ceapă pînă la 5 mii de tone şi la morcov pînă la 740 tone, aceste legume fiind exportate în Federația Rusă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?