Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

România confirmă interzicerea zborului lui Rogozin

28 iul. 2017,, 16:59   Externe
2810 2

Ministerul Afacerilor Externe confirmă, într-un răspuns la o solicitare News.ro, că autorităţile de la Bucureşti nu au fost de acord ca Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian naţional.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră, Ministerul Afacerilor Externe vă informează că autorităţile de la Bucureşti nu au fost de acord ca Dmitri Rogozin să survoleze spaţiul aerian naţional”, se arată în răspunsul MAE.

Cel mai probabil, decizia autorităților române se bazează pe sancțiunile de circulație impuse de UE asupra unor oficiali ruși, inclusiv Rogozin.

Vicepremierul rus a reacționat la scurt timp după ce aeronava în care se afla a aterizat la Minsk. El i-a numit „crtetini” pe oficialii români, amenințând Bucureștiul cu „repercusiuni”.

În condițiile în care Ucraina a interzis aeronavelor rusești să le survoleze spațiul aerian, lui Rogozin practic îi este imposibil să ajungă la Tiraspol, acolo unde urma să participe la ceremonii prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la încheierea conflictului transnistrean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?