Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Volumul mărfurilor transportate a înregistrat o creștere impresionantă

28 iul. 2017,, 18:15   Economie
3616 0

Volumul mărfurilor transportate de întreprinderile de transport feroviar, auto, fluvial și aerian a sporit cu 22,5 la sută, în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a anului precedent, pînă la 6,57 milioane de tone.

Creșterea anunțată de Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) este apreciată drept una dintre cele mai mari din ultimii ani, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor Direcției analiză și prognozare macroeconomică a ministerului, în primele șase luni ale anului s-a dublat volumul mărfurilor transportate aerian. Creșteri semnificative, de 33 și respectiv 19 la sută, a înregistrat transportul feroviar și cel rutier. Peste 69 la sută din mărfuri au fost transportate de către întreprinderile de transport rutier.

S-a majorat sensibil, cu 55,3 la sută, numărul de persoane care au beneficiat de serviciile transportului aerian. Pe de altă parte, s-a atestat o diminuare cu 2,1 la sută a numărului pasagerilor care au folosit transportul auto și o scădere cu circa 24 la sută a ponderii celor, care au utilizat transportul feroviar.

În opinia specialiștilor Ministerului Economiei, evoluția transportului, în mare parte, a fost influențată de ameliorarea situației economice din țară, creșterea volumului exporturilor și importurilor de mărfuri, precum și de majorarea volumului mărfurilor tranzitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?