Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ambasada Rusiei condamnă incidentul cu cetățenii ruși opriți la Aeroport

28 iul. 2017,, 15:20   Politică
5706 6

Ambasada Rusiei în Moldova a calificat acţiunile autorităţilor moldovene, care au interzis intrarea în ţară a unui grup de cetăţeni ai Rusia, drept "un gest neprietenos şi provocator, care vizează subminarea relaţiilor bilaterale".

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-o Declaraţie oficială, publicată pe site-ul ambasadei.

"Ambasada a cercetat minuţios incidentul legat de nouă interdicţie stabilită de grănicerii moldoveni pentru cetăţenii ruşi de a intra în ţară, printre care au fost renumiţi oameni de cultură şi reprezentanţi ai autorităţilor ruse", se menţionează în document.

Potrivit comunicatului, "aceste acţiuni făcute de autorităţile ruse în ajunul vizitei vicepremierului rus Dmitrii Rogozin, care urma să ajungă astăzi în Republica Moldova la invitaţia Preşedintelui Igor Dodon", sunt considerate de Ambasadă drept "un gest neprietenos şi provocator, care vizează subminarea relaţiilor bilaterale".

"Se creează impresia că această interdicţie este un nou pas planificat de forţele politice, interesate de tensionarea tendinţelor antiruse şi de agravarea climatului comun al relaţiilor ruso-moldovene. Ambasadorul rus în Moldova, Farit Muhametşin, a discutat astăzi situaţia creată cu Preşedintele Igor Dodon. Acesta a criticat categoric reţinerea cetăţenilor ruşi şi a promis să ia măsuri cu privire la aceasta", se menţionează în mesajul Ambasadei.


În ajun, Poliţia de Frontieră a Moldovei a interzis intrarea în ţară unui grup de artişti care se îndreptau în Transnistria pentru a participa la marcarea a 25 de ani de la operaţiunea de menţinere a păcii. Vizita a fost interzisă şi deputatului Dumei de Stat din partea Partidului Liberal-Democrat, Pavel Şperov, iar din echipa artiştilor făceau parte Dmitri Dunaev, Laisan Mingazova, Lidia Muzaleva, Irina Maslova. Grănicerii şi-au motivat decizia cu faptul că artiştii şi alţi membri ai delegaţiei "nu auindicat scopul vizitei în Moldova". Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, cetăţenii Rusiei "nu au fost nici reţinuţi şi nici deportaţi, ci pur şi simplu li s-a refuzaţi în intrarea pe teritoriul Moldovei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?