Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Voronin, suspicios: Premierul României a ajuns la țanc, la Chișinău

28 iul. 2017,, 13:22   Politică
7726 2

Liderul PCRM sugerează că vizita premierului României, Mihai Tudose, la Chișinău la doar o zi după adoptarea sistemului mixt de vot nu este deloc întîmplătoare, notează NOI.md.

Vladimir Voronin a explicat într-un interviu pentru tribuna.md că acest tip de sistem electoral întrunește o serie de elemente de corupție, despre care au atenționat în repetate rînduri și partenerii externi. Excepție a făcut doar premierul României, care, spune Voronin, a susținut lejer acest proiect de lege.

„Sînt mai multe probleme care ne pun în gardă nu doar pe noi, dar am înțeles că și pe opinia internațională. Eu am citit toate apelurile, adresările internaționale și, în afară de premierul României, nimeni nu s-a expus pozitiv. Nu știu cum vizita lui a coincis cu adoptarea acestui sistem mixt. Și mașina de pompieri a ajuns mai greu la incendiul de la Stadionul Republican decît premierul României la Chișinău – la țanc și cu declarații de susținere”, a explicat Voronin.

În opinia liderului PCRM, odată cu adoptarea votului mixt, partidele mici vor fi înlăturate din viața politică a țării. Politicianul mai spune că nu vede necesitatea participării cetățenilor diasporei la vot atît timp cît nu e clar cum va fi menținută legătura cu deputatul delegat să le reprezinte interesele.

„Eu văd multe probleme serioase și la faza implementării: formarea circumscripțiilor electorale (media care vor ei să o propună referitor la cîți alegători să intre într-o circumscripție nu coincide cu actuala structură administrativ-teritorială a RM); minoritățile naționale; problema participării transnistrenilor; diaspora. Vedeți, ei nu în zadar au ales timpul cînd să schimbe sistemul – în ziua cînd s-a închis sesiunea ordinară a Parlamentului. În timpul vacanței oamenii se mai calmează, se liniștesc și mai uită. Mai vin cu alte provocări, sustrag atenția. O să fie probleme și pînă la numirea datei alegerilor parlamentare – cine știe cum le-or numi acum”, a remarcat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?