Dodon l-a asigurat pe Muhametșin că „provocatorii vor răspunde”

Dodon l-a asigurat pe Muhametșin că „provocatorii vor răspunde”

Șeful statului a abordat astăzi cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, incidentul produs ieri pe Aeroportul Chișinău, în care un deputat și cîțiva artiști ruși au fost întorși din drum, notează NOI.md.

Igor Dodon a calificat incidentul drept o provocare pusă la cale de guvernare și l-a asigurat pe diplomatul rus că cei care se fac vinovați vor răspunde.

„Am discutat despre provocarea din partea guvernării, care a interzis accesul artiștilor ruși pe teritoriul Republicii Moldova. Ne vom ocupa de fiecare caz în parte. Reiterez poziția mea: o asemenea atitudine este inadmisibilă. Toți cei care se ocupă de aceste acte de provocare și de subminarea relației noastre strategice cu Federația Rusă vor fi denunțați. Va veni timpul cînd vor răspunde: nimeni nu este uitat și nimic nu se uită”, a declarat  oficialul.

Menționăm că în seara zilei de ieri un deputat și mai mulți artiști din Federația Rusă au primit refuz de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile au argumentat decizia prin faptul că aceștia nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, nejustificînd scopul vizitei în țara noastră. Interpreții ruși au declarat, pe de altă parte, că au sosit într-o misiune de caritate în regiunea transnistreană. Eu au relatat că au fost escortați cu o mașină și duși la Serviciul de securitate al Aeroportului Chișinău imediat cum au coborît din avion.  

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load