X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

După reforma Executivului, Monica Babuc și-a intrat în drepturi

28 iul. 2017,, 08:53   Politică
5676 6

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a avut o primă întîlnire cu colectivele fostelor ministere ale Educației și cel al Tineretului și Sportului, notează NOI.md.

După aprobarea noii structuri a Guvernului, Ministerul Culturii a preluat domeniile de activitate de la Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului și domeniul de cercetare de la Academia de Științe a Moldovei.

În cadrul întîlnirii Monica Babuc a declarat că noua reformă a Guvernului reprezintă o etapă semnificativă în restructurarea autorităților publice centrale, care, cu siguranță, va constitui o bază temeinică pentru modernizarea activității instituțiilor publice din țară.

Amintim că în cadrul ședinței Guvernului de miercuri a fost aprobată structura-tip a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea ministerelor. Conform structurii aprobate, conducerea Ministerului este exercitată de către ministru, un secretar general de stat și secretari de stat. În cadrul fiecărui minister se va institui un colegiu al Ministerului, compus din oameni cu funcții de răspundere și condus de ministru, colegiu cu atribuții definite prin hotărîre de guvern.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?