Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

"Mituri" despre interdicțiile de părăsire a teritoriului țării noastre (VIDEO)

19 iun. 2018,, 16:40   Societate
15913 1

Pentru a minimaliza riscurile întreruperii călătoriei în afara Republicii Moldova și demola miturile existente la capitolul interdicțiilor de părăsire a teritoriului statului nostru, vă propunem să luați cunoștință cu material video de mai jos, care conține unele recomandări la subiect oferite pentru VIZA.md de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Din acest reportaj video cetățenii Republicii Moldova care intenționează să călătorească în străinătate vor afla mai multe despre:

1. Necesitatea verificării valabilității pașaportului. Aceasta recomandare se referă în special la persoanele care au înregistrat căsătoria sau intenționează să o încheie și ulterior să se deplaseze în străinătate. În majoritatea cazurilor, odată ce se încheie căsătoria, se modifică AUTOMAT datele personale ale unuia dintre soți (numele, starea civilă). Respectiv, odată cu schimbarea numelui după căsătorie, urmează a fi schimbat și pașaportul (inclusiv buletinul de identitate). Valabilitatea pașaportului poate fi verificată prin intermediul paginii oficiale a CRIS Registru. În urma introducerii datelor din pașaport, sistemul va indica dacă acest document de călătorie în străinătate este sau nu valabil.

2. Informați-vă despre condițiile de intrare în statul de destinație, inclusiv în țările care au oferit regim fără vize pentru Republica Moldova. Condițiile pot fi vizualizate AICI.


3. Specificul călătoriei minorilor, inclusiv a celor cu dublă cetățenie. Cetățenii Republicii Moldova au dreptul să iasă din Republica Moldova însoțiți de unul dintre părinți. Declarația acord de la ambii părinți nu este necesară. Acordul ambilor părinți se solicită la plecarea minorului în străinătate cu domiciliul permanent.

- Minorii pot circula de sine stătător la împlinirea vîrstei de 14 ani, după înmatricularea lor la o instituție de învățămînt din străinătate. În acest caz este necesară prezentarea unei dovezi de la unul dintre părinți și dovada studiilor.

- În cazul minorului, cetățean al Republicii Moldova, cu dublă cetățenie (cazul pașaportului românesc) care pleacă în străinătate tranzitînd România, autoritățile României vor solicita acordul ambilor părinți.

4. Datele de identitate în viză pot fi greșit introduse. Controlați corectitudinea datelor introduse în viză după ce aceasta a fost aplicată în pașaport. Au fost atestate cazuri în care a fost indicat greșit numele sau prenumele persoanei, motiv pentru care călătoria a fost întreruptă.

5. Datoriile comunale. Verificați gratuit dacă aveți interdicție de a ieși din Republica Moldova. Chiar și cetățenilor Republicii Moldova li se poate aplica interdicția de părăsire a statului. Interdicțiile se aplică în baza unei încheieri a instanței de judecată sau în baza actelor eliberate de organele de urmărire penală a statului nostru. Fiecare cetățean are posibilitatea de a obține GRATUIT informația despre existența interdicției. Pentru aceasta cetățeanul se prezintă la sediul Poliției de Frontieră (PF) (str. Petricani 19, mun. Chișinău), completează o cerere pe numele șefului PF, anexînd la ea copia buletinului de identitate. În decurs de 10-15 zile persoana va primi un răspuns în scris.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?