Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ce a declarat Dodon despre Portul Giurgiuleşti

27 iul. 2017,, 16:32   Politică
4103 1

Conducerea Moldovei trebuie să depună maximum de eforturi pentru relansarea şi dezvoltarea Portului Internaţional Giurgiuleşti pe Dunăre, care este un obiect foarte important pentru ţara noastră.

Declarația a fost făcută de preşedintele Moldovei, Igor Dodon, după vizitarea acestui port şi întîlnirea cu Thomas Moser, director general al Companiei Danube Logistics, care este investitor şi operator al Portului Liber Internaţional Giurgiuleşti, comunică NOI.md.

Igor Dodon a specificat că Portul Giurgiuleşti reprezintă al 7-lea coridor maritim internaţional care leagă Europa şi Asia. El este unicul port maritim al Moldovei şi centru logistic regional la frontiera cu UE care are acces la căile auto, feroviare, maritime şi fluviale. Pînă în anul 2030 Portul Giurgiuleşti are statut de zonă economică liberă.

Igor Dodon a spus că se mîndreşte cu faptul că în anii 2005-2009 el a fost responsabil din partea Guvernului de acest proiect investiţional. Preşedintele Moldovei a menţionat că potenţialul Portului nu este utilizat la capacitatea sa deplină.

„Or, Portul Internaţional Giurgiuleşti este un obiect strategic foarte important pentru ţara noastră, care permite dezvoltarea comerţului atît cu ţările din Occident, cît şi cu cele din Orient. Cred că conducerea ţării trebuie să depună maximum de eforturi pentru relansarea şi dezvoltarea acestui obiect foarte important pentru ţara noastră”, a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?