Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Datoria de milioane a lui Michael Jackson

27 iul. 2017,, 22:30   Externe
2007 0

Administratorii averii lui Michael Jackson îi datorează 9,4 milioane de dolari lui Quincy Jones în drepturi de autor şi taxe de producţie pentru hituri precum ”Thriller” şi ”Billie Jean”, a decis, miercuri, un juriu de la Tribunalul Superior din Los Angeles, informează The Guardian.

Daunele stabilite de juriu sînt mai mici decît suma de 30 de milioane de dolari cerută de producătorul Quincy Jones în procesul pe care l-a intentat acum aproximativ patru ani. Însă, suma stabilită de juriu o depăşeşte pe cea pe care administratorii averii lui Michael Jackson au spus că i-o datorează reclamantului, respectiv 392.000 de dolari.

Juriul format din 10 femei şi doi bărbaţi, s-a aflat în deliberare începînd de luni.

”Acest proces nu a fost niciodată despre Michael, ci despre protejarea integrităţii muncii pe care am făcut-o cu toţii în studioul de înregistrări şi a moştenirii creaţiei noaastre. Deşi această decizie nu reprezintă întreaga sumă pe care am solicitat-o, sînt foarte recunoscător că juriul s-a pronunţat în favoarea mea. Consider că aceasta nu este doar o victorie personală pentru mine, ci o victorie pentru drepturile artiştilor în general”, a transmis Quincy Jones.

Avocatul Howard Weitzman, care i-a reprezentat pe administratorii averii lui Michael Jackson, a spus că el şi echipa lui au fost surprinşi de acest verdict.


”Înţeleg că toată lumea va spune că ar fi putut fi mult mai rău – se cerea o sumă enormă. Însă, sîntem dezamăgiţi”, a spus el, precizînd că intenţionează să facă recurs.

În procesul pe care l-a intentat, Quincy Jones a spus că administratorii averii lui Michael Jackson şi compania Sony Music Entertainment îi sînt datori pentru muzică pe care a produs-o pentru albumele ”Off the Wall”, ”Thriller”, ”Bad”, precum şi pentru coloana sonoră din ”This Is It” şi două show-uri Cirque du Soleil.

Quincy Jones a reclamat că pîrîţii au reeditat cîntecele pentru a îl priva de plata pentru drepturi de autor şi taxe de producţie.

Administratorii averii lui Michael Jackson au decis ca Jones să fie plătit doar din taxe de licenţă pentru cîntecele folosite în acele trei producţii. Însă, Quincy Jones a spus că are dreptul la o parte din încasările totale din utilizarea acelor albume.

Hiturile ”Billie Jean”, ”Thriller” şi ”Don’t Stop ’Til You Get Enough” se numără printre melodiile din acele albume, despre care Quincy Jones a spus că au fost reeditate.

Michael Jackson (29 august 1958 - 25 iunie 2009) a fost cîntăreţ, compozitor, dansator şi coregraf american, supranumit ”regele muzicii pop”. S-a remarcat încă din copilărie, în calitate de membru al grupului Jackson Five, şi a devenit apoi, după ce şi-a lansat cariera solo, unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai planetei. A lansat numeroase albume de succes, precum ”Thriller”, ”Bad” şi ”Dangerous”, iar single-urile şi discurile sale s-au vîndut în aproximativ 1 miliard de copii pe plan mondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?