Dodon a avertizat coaliţia de guvernare

Dodon a avertizat coaliţia de guvernare

Preşedintele Igor Dodon a avertizat coaliţia de guvernare din Moldova că "se joacă în nişte jocuri geopolitice periculoase".

El a făcut acest lucru miercuri seară, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la reşedinţa de la Condriţa.

Întrebat de un jurnalist despre "demersurile antiruseşti ale coaliţiei de guvernare", preşedintele a spus că, "prin acţiunile sale, a avertizat coaliţia de guvernare că încearcă să fie pe placul Occidentului".

"Ei încearcă să se joace de-a geopolitica, însă aceste jocuri sînt foarte periculoase. Occidentul deseori a călcat pe aceeaşi greblă, sprijinind conducătorii care nu sînt susţinuţi de popor", a menţionat Dodon.

În opinia lui, "aceste jocuri ale autorităţilor moldovene sînt foarte periculoase şi pot duce la o catastrofă geopolitică".

Întrebat despre posibilele consecinţe şi evoluţia situaţiei, el a spus că "cu această guvernare totul este posibil".

"Nu exclud că ei nu vor pur şi simplu să fie pe placul Occidentului. Poate că există şi unele forţe peste hotare care încearcă că creeze încă un punct fierbinte, să bage Rusia în aceasta. Acest lucru va duce la o catastrofă geopolitică. Occidentul a oferit oameni şi mai eminenţi decît actualii guvernanţi moldoveni. Iar noi trebuie să trăim aici", a spus Dodon.

El consideră că "preşedintele este o piedică pentru cei care vor să destabilizeze situaţia prin acţiuni negîndite".

"Dar situaţia este foarte şi foarte complicată. Iar la toamnă va fi fierbinte", a declarat el.

El a menţionat că în acest context se înscrie şi proiectul de lege privind interzicerea propagandei ruse, care a fost aprobat de Guvern, însă nu a fost examinat de Parlament.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load