X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Albot a fost eliminat din turneul ATP

27 iul. 2017,, 11:20   Sport
2416 0

Cunoscutul tenisman moldovean Radu Albot a fost eliminat din turneul ATP, care se desfăşoară în oraşul elveţian Gstaad.

În runda a doua el a cedat în trei seturi adversarului din Belgia, David Goffin. Totodată, disputa a durat pînă la ultimul set şi sportivul moldovean avea toate şansele să se califice în următoarea etapă a turneului Asociaţiei de Tenismeni Profesionişti (Association of Tennis Professionals, АТР), care se va finaliza în Elveţia pe 30 iulie, comunică NOI.md.

Radu Albot a reuşit să cîştige primul set cu scorul de 6:2, care se consideră unul mare în tenis, dar în restul meciului sportivul belgian nu i-a permis celui mai bun tenisman al Moldovei să-și majoreze substanțial scorul. În seturile al doilea şi al treilea rezultatul s-a decis în departajare (partea suplimentară a setului în cazul egalităţii de puncte după douăsprezece jocuri – n.red.), unde David Goffin, jucător cu mai multă experienţă, a dispus de două ori de Albot cu scorul de 7:6. Pe parcursul meciului tenismanul moldovean a servit de două ori reuşit, în timp ce belgianul – de cinci ori şi la numărul de puncte acumulate Albot i-a cedat oponentului său. Întîlnirea a durat ceva mai mult de două ore şi jumătate.


Anterior, în acest sezon Albot s-a întîlnit deja cu adversarul său belgian în turneul ATP de la Sofia, unde i-a cedat în trei seturi cu scorul de 6:2, 6:7, 3:6. La turneul din Gstaad Radu Albot a repurtat victorie numai în prima rundă, unde a reuşit să-l elimine din turneu pe cel mai bun tenisman al Rusiei, Mihail Iujnîi, cu scorul de 6:4, 7:6, 7:5.

Precizăm că Radu Albot s-a născut la Chişinău în anul 1989. El a devenit tenisman profesionist în anul 2006, iar peste doi ani a participat pentru prima dată la turneul sub egida ATP. În aprilie 2017 el a doborît recordul din istoria tenisului Moldovei, situîndu-se pe locul 82 în ratingul ATP. În prezent Albot se află pe poziţia 132 a ratingului ATP.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?