Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Problema transnistreană poate fi soluţionată, dar nu în timpul apropiat

26 iul. 2017,, 14:30   Politică
2606 1

Preşedintele Igor Dodon consideră că problema transnistreană poate fi soluţionată, însă nu în timpul apropiat. El și-a expus opinia marţi seara, în cadrul unei conferinţe on-line, unde a răspuns la întrebările utilizatorilor din reţeaua rusă de socializare Odnoklassniki.


"Nu spun că acest lucru poate fi făcut rapid. Nu vom reuşi să soluţionăm problema în acest an sau în anul viitor. Avem variante, avem propuneri, inclusiv în baza unui proiect de lege de federalizare. Dar actualul parlament şi guvern nu vor permite acest lucru. Trebuie să mergem spre asta, iar după alegerile parlamentare, la sfîrşitul anului 2018 – începutul anului 2019, să începem să soluţionăm la modul concret această problemă", a declarat Dodon.

El a confirmat că sîmbătă, la Bender, se va întîlni cu liderul administraţiei Transnistriei, Vadim Krasnoselski.

"Vom discuta întregul spectru de probleme. Transnistria trebuie să înţeleagă că reintegrarea ţării este inevitabilă. De cealaltă parte este Ucraina, de aceea, Transnistria trebuie să fie doar împreună cu Moldova", a subliniat Dodon.

Întrebat despre conferirea statutului de limbă de stat pentru limba rusă, şeful statului a spus că "pentru început trebuie să se respecte prevederile legislaţiei actuale".

"Problema statutului limbii va fi abordată neapărat. Dar acest lucru se va face în procesul reintegrării statului, la reglementarea problemei transnistrene. Acum noi trebuie să respectăm prevederile legislaţiei, potrivit cărora limba rusă este limbă de comunicare interetnică", a declarat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?