Transnistria mizează pe menţinerea regimului actual de comerţ cu UE

Transnistria mizează pe menţinerea regimului actual de comerţ cu UE

Transnistria mizează pe menţinerea regimului actual de comerţ liber cu UE. Acest subiect a fost discutat ieri la întrevederea de la Tiraspol a prim-ministrului autoproclamatei RMN, Alexandr Martînov, cu şeful Delegaţiei UE în RM, Pirkka Tapiola, care îşi încheie misiunea diplomatică în Moldova.


Potrivit site-ului executivului transnistrean, premierul a menţionat consolidarea cooperării dintre Transnistria şi Uniunea Europeană în ultimii ani, care, în general, s-a axat pe aspecte economice, deoarece în structura exporturilor transnistrene, piaţa UE ocupă peste 30% (iar ţinînd cont de Ucraina şi Moldova, care dispun de acorduri de asociere, ponderea este de peste 60% - "I.").

Interlocutorii au apreciat pozitiv vizita recentă în Transnistria a reprezentanţilor companiei germane de consultanţă "Berlin Economics", în cadrul căreia a fost stabilit programul de cooperare în domeniul experţilor pe anul viitor.

Autorităţile Transnistriei tind spre aderarea la Rusia şi integrarea în Uniunea Eurasiatică, de aceea nu au participat la pregătirea şi semnarea Acordului de asociere RM-UE, inclusiv a Acordului de liber schimb. În acelaşi timp, agenţii economici din regiune beneficiază de regimul de comerţ liber cu UE, oferit Moldovei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load