X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Diversitatea socială va contribui la dezvoltare ©

26 iul. 2017,, 12:24   Business
7149 0

Olesea Fortuna este președintele reprezentanței în Rep. Moldova a rețelei globale a antreprenoriatului, GEN Moldova. Totodată, ea este și absolventa programului ”FLEX”.

Olesea ne-a împărtășit impresiile și experiența acumulate în perioada aflării sale în SUA și ne-a vorbit despre necesitatea schimbărilor în Moldova, în special s-a referit la acceptarea diversității în societate.

Olesea Fortună spune că în perioada programului de schimb de experiență, a rămas profund impresionată de diferențele mari și vizibile dintre state – spre exemplu, la New York lucrurile stau complet altfel decât în Oklahoma. ”Poți să găsești o zonă rurală, așa cum e în Oklahoma, unde ai și multe posibilități; poți să vezi cum un simplu cetățean American își demarează propria afacere pentru că nu există posturi vacante în corporații. M-a frapat și faptul că am văzut adolescenții de 12 ani care aveau un loc de muncă și astfel își câștigau existența. M-a uimit asta pentru că în Moldova nu am văzut asemenea cazuri”, - susține Olesea.

Potrivit ei, Moldova are nevoie de diversitate, pentru că se pune prea mult accent pe diferențele de limbă și naționalitate, ceea ce crează o situație tensionată în societate. În acest context, Olesea Fortuna a menționat că: ”Atunci când divizăm oamenii pe anumite categorii, luând în considerare aceste elemente, ne asumăm riscul de a crea o oarecare frică față de diversitate. Noi nu ar trebui să ne bazăm pe fricile societății, dar să găsim o modalitate în care am putea construi niște punți de legătură între diferite pături sociale, să creștem nivelul de încredere în societatea noastră și într-un final, să obținem rezultate eficiente în celelalte domenii”.

Olesea a mai dezvăluit și câteva secrete pentru cei care vor să se înscrie la programurile de schimb de experiență în SUA: ”Dacă e să vorbim despre experiența profesională, atunci ar fi bine să decideți ce anume vreți să învățați și neapărat să vă faceți notițe. Ulterior, puteți lua legătura cu organizatorii programului ales și să le comunicați că sunteți interesați de un anumit subiect, ce ar putea contribui la dezvoltarea personală și profesională”.

La final, Olesea a declarat că are încredere în viitorul Moldovei, dar pentru a obține rezultate bune, ar trebui să avem grijă să rămână în țară acei oameni care ar putea influența pozitiv viitorul țării. Să-i convingem cumva să rămână aici sau să găsim anumite oferte atractive pentru ei, ca să revină acasă.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?