Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și Kîrgîzstanul își dinamizează cooperarea în domeniul comercial-economic

26 iul. 2017,, 13:20   Economie
1656 0

Moldova și Kîrgîzstanul intenționează să-și intensifice cooperarea în domeniul comercial-economic.

Acest lucru a fost discutat la Bișkek în timpul ultimei runde de consultări interministeriale moldo-kîrgîze la nivel de viceminiştri de externe, partea moldovenească fiind reprezentată de către viceministrul afacerilor externe și integrării europene Lilian Darii, iar cea kîrgîză de către viceministrul Afacerilor Externe Emil Kaikiev, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului MAEIE, în cadrul consultărilor a fost efectuat un schimb larg de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relaţiilor dintre Republica Moldova şi Republica Kîrgîză, în special, în ceea ce ţine de perspectivele consolidării contactelor politice şi dezvoltării interacţiunii în domenii de interes reciproc.

În contextul aniversării anul curent a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state, interlocutorii au realizat o retrospectivă succintă a evoluţiei relaţiilor bilaterale în această perioadă, apreciind caracterul pozitiv şi prietenesc al acestora.

În cadrul dialogului părțile au făcut schimb de opinii privind modalităţile de dinamizare a interacţiunii bilaterale în domeniul comercial-economic, subliniind necesitatea lansării activității Comisiei mixte interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică.

Discuţiile au vizat, de asemenea, interacţiunea interministerială, extinderea bazei juridice bilaterale, cooperarea în cadrul organizaţilor internaţionale precum şi evoluţia evenimentelor în regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?