X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

UPDATE: Percheziții de amploare la INI! O persoană, reținută

26 iul. 2017,, 16:44   Societate
7684 0

UPDATE (16:33) O persoană a fost reţinută în urma percheziţiilor desfăşurate astăzi de DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție.

Bărbatul care a activat mai mulţi ani în calitate de poliţist este bănuit că ar fi intermediat transmiterea unor sume de bani unui angajat al Inspectoratului Naţional de Investigaţii pentru soluţionarea unor cazuri legate de evitarea aplicării arestului în privinţa unor figuranţi pe dosare penale. Potrivit declaraţiilor martorilor, dar şi a documentărilor făcute de CNA, suma mitei pretinse pentru poliţist şi alte persoane, neidentificate deocamdată, s-ar estima la 10 000 de euro.

(12:08) - DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție au confirmat că desfășoară mai multe acțiuni de urmărire penală într-un dosar de corupție care vizează mai multe persoane, între care angajați ai INI. Percheziții au loc în Chișinău, pe cîteva adrese, dar și în orașul Drochia.

10:30 - Reprezentanții Inspectoratului Geeral al Poliției au confirmat perchezițiile care au loc în cadrul INI, însă aceștea susține că ele nu-l vizează pe șeful intituției, Ion Iachimov, ci pe alți angajați.

09:58 - Ofițerii și procurorii anticorupție efectuează percheziții de amploare la trei angajați ai Inspectoratului Național de Investigații, notează NOI.md.


Perchezițiile îl vizează și pe șeful instituției, Ion Iachimov. Informația a fost confirmată de surse din cadrul instituției.

Precizăm că Ion Iachimov și-a început activitatea în poliție în anul 2000, iar ulterior, în 2013, ajunge ofițer principal de investigații în cadrul Centrului pentru combaterea traficului de persoane. În anul 2015 a fost numit șef-adjunct al Inspectoratului Național de Investigații, iar ulterior, în mai 2016, a fost promovat în funcția de șef al Inspectoratului Național de Investigații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?