Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Erdogan le cere musulmanilor ''să viziteze'' și ''să protejeze'' Ierusalimul

25 iul. 2017,, 19:45   Externe
2356 1

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut marți musulmanilor din întreaga lume ''să viziteze'' și ''să protejeze'' Ierusalimul, după violențele sîngeroase izbucnite în legătură cu instalarea de către Israel a unor detectoare de metale la intrările pe Esplanada Moscheilor, relatează AFP.

''Aș vrea să lansez un apel către toți concetățenii mei și musulmanilor din întreaga lume ca toți cei care dispun de mijloace (....) să efectueze o vizită la Ierusalim, la Moscheea Al-Aqsa'', a declarat Erdogan.''Veniți să protejăm cu toții Ierusalimul'', a adăugat el.

Autoritățile israeliene instalaseră detectoare de metale la intrările pe Esplanada Moscheilor, ca urmare a asasinării, pe 14 iulie, a doi polițiști israelieni de către trei arabi israelieni.

Drept reacție au avut loc manifestații de protest împotriva detectoarelor, în cursul cărora au izbucnit confruntări de mai multe ori între palestinieni și forțele de securitate israeliene. Cinci palestinieni au fost uciși.

Trei civili israelieni au fost de asemenea uciși în aceeași perioadă de către un palestinian într-o colonie israeliană în Cisiordania ocupată de către Israel.


Față de această izbucnire de violență și la cererea Iordaniei, gardianul oficial al locurilor sfinte musulmane din Ierusalim, Israelul a decis marți dimineața să retragă detectoarele de metale și să le înlocuiască cu alte măsuri de securitate.

Esplanada Moscheilor este cel de-al treilea mare loc sfînt al islamului și cel mai sfînt pentru iudaism sub denumirea de Muntele Templului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?