Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ale cui sînt merele? ANSA vine cu o reacție la nimicirea celor 82 de tone de mere în Rusia

25 iul. 2017,, 18:40   Societate
5828 8

În legătură cu apariţia pe site-ul „Rosselhoznadzor”-ului pentru regiunile Breansk şi Smolensk ale Federaţiei Ruse a informaţiei precum că a fost distrus un lot de 82 de tone de mere moldoveneşti, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a întreprins investigaţiile de rigoare şi a constatat că nu a eliberat autorizație pentru exportul lotului de mere nominalizat, anunță NOI.md

Potrivit sursei, „Rosselhoznadzor” a confirmat, la rîndul său, că documentele de provenienţă a mărfii şi de însoţire nu sînt veridice. Cu această constatare a fost de acord şi proprietarul lotului de mere, agent economic, rezident în Federaţia Rusă, care nu a înaintat nicio probă, fapt ce ar demonstra că merele provin din Republica Moldova. Tot el a dat acordul ca lotul de mere să fie nimicit.

ANSA aduce la cunoştinţă că, pentru a micşora impactul factorului uman în procesul de întocmire a documentelor, ANSA a elaborat şi implementat sistemul informatic automatizat „Managementul eliberării certificatelor fitosanitare”, care permite monitorizarea procesului de eliberare a certificatelor fitosanitare în regim real.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?