X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

China a mobilizat trupe la granița cu Coreea de Nord

25 iul. 2017,, 23:30   Externe
1930 0

China își întărește prezența militară la granița de 1.420 de kilometri pe care o are cu Coreea de Nord, pentru a fi pregătită de o potențială criză în Peninsula Coreeană, relatează Wall Street Journal, citat de CNBC.

WSJ scrie că Beijingul a sporit nivelul de supraveghere frontalieră, iar armata face exerciții militare aproape zilnic. De asemenea, oficialii militari au cerut ca un număr de unități din alte regiuni să fie transferate la graniță.

„China a susținut mereu că opțiunile militare nu vor fi luate niciodată în calcul ca rezolvare a problemei din Peninsula Coreeană, pentru că forța nu va soluționa în niciun fel disputele, ci va aduce doar suferințe insuportabile pentru toate părțile”, a declarat, luni, purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Lu Kang.

Poziția diplomației chineze vine în siajul mesajului Statelor Unite, la nivelul Ministerului Apărării, în privința problemei nord-coreene.

În iunie, secretarul pentru Apărare, James Mattis, a precizat în Congresul american că Statele Unite trebuie să depună toate „eforturile diplomatice posibile” pentru a evita un „război catastrofic”, care ar fi „mult mai serios în privința suferinței umane” decît cel 1953.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?