Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Platforma „DA”: Guvernarea trebuie să contribuie la dezvoltarea afacerilor

25 iul. 2017,, 18:10   Economie
2751 3

Guvernul RM trebuie să dezvolte întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din ţară, căci acestea au potenţial pentru dezvoltarea economiei Moldovei.

De această opinie este Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (DA), care este nemulţumit de aplicarea legilor ce ţin de susţinerea IMM.

Astăzi, 25 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul formaţiunii, Andrei Năstase, a amintit că "în anul 2016, în Moldova erau 51,6 mii de întreprinderi mici şi mijlocii, cifră care constituie 99% din numărul total al întreprinderilor din ţară".

"Vrem să contribuim la dezvoltarea întreprinderilor din Moldova. De aceea am lansat o declaraţie prin care îndemnăm guvernarea să aloce bani antreprenorilor din bugetul de stat şi din diferite fonduri. Cerem simplificarea evidenţei contabile pentru aceste întreprinderi, reducerea impozitelor, crearea unor mecanisme de susţinere şi dezvoltare a IMM, crearea în cadrul Ministerului Economiei a unui departament special privind susţinerea businessului mic", a spus Năstase.

Potrivit vicepreşedintelui partidului Alexandru Slusari, în anul 2016 veniturile din vînzări ale întreprinderilor mici şi mijlocii au constituit doar 41,5% din veniturile din vînzări în total pe economie.

"Autorităţile trebuie să-i ajute pe întreprinzători, dar nu să susţină monopolul, politizarea şi coruperea. Dezvoltarea economiei contribuie la îmbogăţirea populaţiei, ceea ce contravine scopurilor guvernării. În ţara noastră legile funcţionează doar pe hîrtie şi, din acest motiv, Moldova este lider la nerespectarea legilor. Dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii contribuie la crearea locurilor de muncă, la creşterea vînzărilor, la extinderea gamei de mărfuri şi servicii", consideră el.

Slusari a menţionat că "oamenii se tem să-şi dezvolte o afacere în Moldova, pentru că nu au încredere în guvernare şi nu se simt protejaţi".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?