X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

ANSA a verificat mai multe produse crescute în gospodării

25 iul. 2017,, 15:31   Societate
1687 0

În scop de prevenire a comercializării produselor agricole de origine vegetală cu conţinut majorat de pesticide şi nitraţi, subdiviziunile teritoriale ale Agenţiei au efctuat un şir de controale inopinate pe plantaţiile de pepene verde şi castraveţi în mai multe gospodării agricole.

La conţinutul multerezidual de pesticide şi nitraţi în total au fost prelevate 106 de probe de pepeni verzi şi 107 de castraveţi. Majoritatea cultivatorilor de legume sezoniere sînt din zona de centru a republicii: raioanele Călăraşi, Ialoveni, Orhei, Leova.

Probele prelevate au fost prezentate pentru investigaţii la Centrul Naţional de Verificare a Producţiei Vegetale şi a Solului şi la Laboratorul de încercări a Centrului Naţional de Sănătate Publică. Conform rezultatelor investigaţiilor, depăşiri ale limitelor maxime admisibile de pesticide şi nitraţi nu au fost stabilite.

ANSA atenţionează consumatorii de produse vegetale, să procure legume numai din locurile autorizate, din loturile însoţite de certificate de origine şi de inofensivitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?