Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tiraspolul, din nou nemulţumit

25 iul. 2017,, 14:10   Societate
4345 1

Oamenii legii din Moldova au lansat la punctul de trecere ucrainean Cuciurgan "un mecanism de control şi de înregistrare a persoanelor care intră pe teritoriul Transnistriei din Ucraina".

Acest fapt a fost menționat de Ministerul Securităţii de Stat (MGB) al autoproclamatei RMN, care consideră că acţiunile Chişinăului reprezintă "o încălcare directă a înţelegerilor atinse anterior".

Potrivit datelor sale, "în cazul în care cetăţeanul străin refuză ca în paşaport să i se pună ştampila cu data, angajaţii Poliţiei de Frontieră a RM îl informează că la expirarea a 72 de ore de aflare pe teritoriul Moldovei fără a se afla la evidenţa Biroului de Migraţiune şi Azil al MAI al RM, el va fi tras la răspundere administrativă conform articolelor 333 şi 334 din Codul contravenţional al Moldovei (încălcarea regulilor de aflare şi angajare la muncă în RM - "I.").

MGB consideră că asemenea acţiuni urmăresc "stabilirea unui control total asupra tuturor fluxurilor de cetăţeni şi mărfuri care vin în Transnistria".

Moldova şi Ucraina au convenit să stabilească controlul comun la frontieră, inclusiv la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisc, deschis săptămîna trecută. Efectuarea controlului în comun are drept scop de a facilita traficul de mărfuri, al mijloacelor de transport şi persoanelor fizice conform principiului "o singură oprire – un singur ghişeu", în particular, prin efectuarea procedurilor vamale necesare pentru desfăşurarea operaţiunilor de export-import de bunuri în regiunea transnistreană, inclusiv al celor accizabile, reducerea considerabilă a timpului de control în vamă şi a cheltuielilor de transport, precum şi prin controlul selectiv al mijloacelor de transport şi al mărfurilor.

La prima etapă angajaţii Serviciului Vamal şi ai Poliţiei de Frontieră ale Republicii Moldova, împreună cu structurile ucrainene respective, efectuează controlul în comun doar asupra operaţiunilor de export de bunuri din regiunea transnistreană. În acelaşi timp, angajaţii Poliţiei de Frontieră monitorizează fluxurile de transport şi persoane, înregistrează cetăţenii străini care intră sau ies de pe teritoriul Republicii Moldova şi oferă informaţii pertinente persoanelor interesate vizînd legislaţia naţională a Moldovei în domeniul migraţiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?