X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

A fost extinsă lista salariaţilor pentru care se permite programul de muncă de 12 ore

21 iul. 2017,, 18:00   Politică
2658 0

Pe 20 iulie, a avut loc ședința Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective, în cadrul căreia au fost dezbătute inițiativele legislative în domeniul planificării bugetare și muncii, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În cadrul reuniunii a fost examinat proiectul Cadrului bugetar pe termen mediu (CBTM) pentru anii 2018-2020, prezentat de Ministerul Finanțelor. Principalele estimări ale acestui document se referă la creşterea anuală a PIB-ului de la 3,5% în anul 2018 pînă la 4% în anul 2020, majorarea importurilor şi exporturilor, creşterea salariului mediu pînă la 7300 lei în anul 2020. Proiectul CBTM a fost susținut de membrii comisiei, urmînd ca acesta să fie înaintat spre aprobare Guvernului.

De asemenea, discuţiile s-au axat pe adaptarea legislaţiei naţionale la Convenţia Organizaţiei Internaţionale a Muncii nr. 81 privind inspecţia muncii. În acest context, reprezentanţii Ministerului Economiei au accentuat necesitatea şi importanţa implementării reformei instituţiilor de control, pentru a asigura o activitate mai eficientă a acestora. Membrii Comisiei au convenit să desfășoare consultări suplimentare la acest subiect.

Comisia a examinat și modificările la Convenţia colectivă nr. 2 din 09.07.2004 privind timpul de muncă şi timpul de odihnă. În acest sens, a fost extinsă lista categoriilor de salariaţi pentru care se permite programul de muncă de 12 ore, urmat de repaosul de 24 ore. Din categoria acestor salariaţi fac parte specialiştii din domeniul feroviar şi al prestării serviciilor comunale.

Pentru asigurarea continuității în procesul de consultare în elaborarea strategiilor şi politicilor social-economice, participanţii la şedinţă au aprobat Planul de activitate al Comisiei pentru semestrul II al anului curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?