Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Rogozin a admis repetarea în Moldova a “scenariului georgian”

21 iul. 2017,, 16:50   Politică
15098 28

Vicepremierul Rusiei a reacţionat la Declaraţia parlamentului în legătură cu trupele ruseşti din Transnistria.

Dmitrii Rogozin, care de asemenea este reprezentantul preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, a admis desfăşurarea de către Chişinău a operaţiunii militare, comunică NOI.md.

Adoptarea de către parlament a Declaraţiei cu solicitarea de a retrage trupele ruseşti, în opinia vicepremierului şi reprezentantului special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, poate duce la repetarea “scenariului georgian”. Despre aceasta se poate judeca după mesajul lui Dmitrii Rogozin în reţelele sociale, pe care el l-a lăsat chiar peste cîteva ore după adoptarea declaraţiei scandaloase. “Apropo, parlamentul Georgiei, înainte de atacarea de către militaii ei a Osetiei de Sud şi pacificatorilor noştri (ruşi - n-red.), a solicitat, de asemenea, retragerea lor” , a făcut o paralelă Rogozin drept răspuns la întrebarea jurnaliştului NOI.md.


Precizăm că parlamentul în cadrul şedinţei în plen din 21 iulie a votat Declaraţia privind retragerea trupelor ruseşti de pe teritoriul Transnistriei. Prin aceasta, deputaţii din majoritatea parlamentară au obligat Rusia să-şi retragă în regim de urgenţă trupele, care, judecînd după textul documentului, “prezintă percol permanent pentru suveranitatea, integritatea şi independenţa Moldovei”.

Preşedintele Igor Dodon a criticat decizia parlamentului privind adoptarea declaraţiei, care, potrivit spuselor lui, este “o provocare în adresa Rusiei” şi este orientată spre înrăutăţirea relaţiilor cu această ţară. Şeful statului şi-a exprimat încrederea că această decizie a fost adoptată sub influenţa partenerilor occidentali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?