Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Vlad Plahotniuc reacționează după APROBAREA sistemului mixt

21 iul. 2017,, 11:26   Politică
4463 6

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, salută decizia majorității parlamentare privind implementarea sistemului de vot mixt în Republica Moldova, transmite NOI.md.

Potrivit lui, alegerea deputaților direct de către cetățeni este un drept al lor, și a calificat votul din Parlament drept o victorie.

"Cetățenii își pot alege acum direct deputații! Un drept care li s-a promis timp de mulți ani, de aproape toate partidele politice. Un drept care li se cuvine și pentru care au votat de atîtea ori partide, care apoi i-au amăgit și nu au mai schimbat sistemul electoral. Alegerea directă a deputaților este victoria cetățenilor, nu a partidelor sau a politicienilor", a scris Plahotniuc.

Liderul democraților, consideră că a sosit timpul ca "moldovenii să se implice direct în soarta țării, să se unească și să-i aleagă pe acei oameni care să îi reprezintă cel mai bine".

Precizăm, la data de 20 iulie, Parlamentul a votat pentru modificarea sistemului electoral din Moldova și implementarea sistemului mixt de vot. Schimbarea sistemului electoral s-a făcut cu votul a 74 de deputați ai PD, PSRM și Grupului Popularilor Europeni. În ziua votului, în fața Parlamentului au fost proteste contra schimbării sistemului electoral, dar și un miting de susținere a sistemului mixt.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?