Nissan Juke Cam – prima în lume cameră de acțiune integrată și registrator video cu un câmp vizual de 360º fixează un nou record Guinness

Nissan Juke Cam – prima în lume cameră de acțiune integrată și registrator video cu un câmp vizual de 360º fixează un nou record Guinness

Nissan JukeCam – prima în lume  cameră de acțiune integrată și registrator video cu un câmp vizual de   360º fixează un nou record Guinness

Compania Nissan își prezintă  cea mai nouă elaborare pentru șoferii atrași de spiritul aventurilor.  Este prima în lume cameră de luat vederi pluri-scop cu un câmp vizual de  360º, numită JukeCam.  Aceasta este fixată pe panoul de comandă a automobilului, dar în secunde numărate se transformă în cameră de acțiune pe casca celui care practică un sport extrem. 

Registratorul video, instalat pe panoul de bord, va reduce primele de asigurare și va confirma plata de asigurare. Camera poate fi de folos și amatorilor sporturilor extreme.  

Nissan JukeCam –o elaborare conceptuală , creată în colaborare cu compania 360fly, care produce camere de luat vederi cu câmpul vizual de 360º. Dubla utilizare a lui   JukeCam este demonstrată în noul videoclip filmat în rezoluția 4К. În rolurile principale  – Xpogo, echipa amatorilor de sărituri extreme pe un pogo-stick. 

În timpul filmării trucurilor,  Dalton Smith a sărit peste trei automobile înșiruite   Nissan Juke, aterizând între ele o singură dată. Astfel a fost stabilit un nou record mondial la categoria   «săritură pe pogo-stick peste un număr maxim de mașini înșiruite  ». Recordul a fost filmat cu  Nissan JukeCam, pentru a prezenta spectatorilor cadre unice, filmate de persoana în acțiune.   

Dalton Smith și-a comentat recordul mondial în felul următor  : «Să depășești un record mondial niciodată nu a fost un lucru simplu,  însă echipa noastră este mereu gata de provocări. Când   Nissan a venit cu ideea JukeCam, toți au fost bucuroși să participe.  Nissan JukeCam este o concepție uimitoare pentru șoferi; fără îndoială că eu ași găsi acestei camere o întrebuințare bună».

Nissan a făcut camerele de bort ”inteligente” mai accesibile pentru cumpărători, utilizând   360º pentru a spori securitatea circulației rutiere. Exemplu este tehnologia  vizualizării circulare   (IAVM) – un sistem nou de camere de luat vederi, care simplifică procesul parcării.  Dispozitivul asigură o viziune panoramică în jurul automobilului ”de la înălțimea zborului de pasăre, ajutând șoferul să depisteze  obstacolele în timpul manevrelor la viteze mici. În premieră, sistemul a fost prezentat pe modelul    Qashqai în anul 2012 .

De la apariția   Juke pe piață, în a. 2010, în Europa au fost comercializate  circa        800 000 unități; dintre acestea 133 000 erau dotate cu sistemul  IAVM. Deoarece pe un singur automobil sunt instalate patru camere de luat vederi, de la începutul vânzărilor pe  Juke au fost instalate per total  532 000 camere. 

Compania Nissan a devenit primul brand auto care a început să utilizeze camerele  instalate pe automobile în scopul sporirii securității la trafic. În a. 2002 modelul Primera a devenit primul automobil produs în Europa, pe care a fost instalată camera, care era activată  când mașina  mergea cu spatele. Ulterior această tehnologie a fost denumită   Rear View Monitor.

În anii din urmă se observă o creștere  impresionantă a popularității camerelor cu înregistrare video, instalate pe panoul de comandă a automobilului.  În Marea Britanie,  comercializarea acestor camere a crescut cu peste  900% în doar doi ani.   Ele sunt utilizate  pentru a prezenta  companiilor de asigurare și autorităților dovezi, atunci când trebuie aplanate  careva litigii privind responsabilitatea pentru accidentul rutier. 

Ca registrator video, camera integrată totalmente JukeCam poate filma fără întrerupere timp de trei ore. În regim de acțiune, în afara panoului de bord al automobilului, acumulatorul    JukeCam ”muncește” timp de 2 ore.

 Helen Perry, manager-șef marketing Juke în departamentul european Nissan, a comentat: «Nissan mereu a tins să implementeze inovațiile și să creeze noi dispozitive pentru cumpărători.  Camera   JukeCam a apărut din  dorința de a crea un dispozitiv; care să corespundă modului activ de viață al clienților noștri. Este ideală pentru utilizarea în timpul călătoriei pe post de registrator video. În același timp, este chiar universală: o poți lesne lua pentru a filma personal o acțiune ».

Juke face parte din gama de crossovere Nissan. Segmentul de piață SUV a fost creat de   Nissan în a.2007, odată cu apariția modelului   Qashqai – astăzi acesta este un bestseller european printre crossovere.  

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load