Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Participanţii la protestele de la parlament au fost avertizaţi să nu aplice violenţa

20 iul. 2017,, 13:10   Societate
2899 0

Protestatarii adunaţi în centrul Chişinăului, au fost îndemnaţi să nu recurgă la acte de violență.

Cu acest apel s-a adresat participanţilor la acţiunea de protest împotriva modificării sistemului electoral Ministerul Afacerilor Interne (MAI), comunică NOI.md.

Poliţiştii şi carabinierii şi-au asumat obligaţia să menţină caracterul paşnic al acţiunii de protest în cazul respectării de către protestatari a tuturor normelor legislaţiei. Ministerul Afacerilor Interne a citat prevederi ale Legii cu privire la libertatea adunărilor, în conformitate cu care organizatorul acţiunii de protest este obligat să desfăşoare adunarea numai în forma, locul şi în perioada de timp, indicate în avizul preliminar, şi să nu admită devieri importante de la ceea ce este prevăzut în aviz. Instigatorii la acţiuni violente în locurile concentrării masive a oamenilor sînt pasibili de aplicarea sancţiunilor sub formă de amendă.

Măsurile de respectare a ordinii publice vor fi aplicate pînă protestatarii se vor găsi lîngă clădirea parlamentului. Poliţiştii intenţionează să cerceteze toate incidentele, în timpul cărora vor fi descoperite încercări de a destabiliza situaţia. Organele de ordine intenţionează să identifice operativ provocatorii.


Precizăm că lîngă clădirea parlamentului pe 20 iulie s-a adunat o mulţime de protestatari, care se pronunţau pentru menţinerea sistemului electoral proportional. Cîteva sute de poliţişti şi carabinieri au creat filtre în jurul clădirii parlamentului. Potrivit comunicatelor de la faţa locului, pentru comportament provocator au fost deja reţinuţi doi barbaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?