A fost lansată o campanie de prevenire a incendiilor

A fost lansată o campanie de prevenire a incendiilor

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI desfășoară Campania de prevenire a incendiilor în perioada secerișului, notează NOI.md.

Începînd cu luna iulie a fost dat startul recoltării  roadei de pe lanuri. În acest context angajații serviciului au luat la evidență obiective  destinate recoltării, dar și cele destinate depozitării și prelucrării cerealelor.

Conform informațiilor Serviciului Salvatori și Pompieri peste 9 mii de unități de tehnică lucrează în teren pentru a strînge culturile spicoase, iar sute de hectare sunt supuse recoltării. Pompierii îndeamnă factorii de decizie să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor pentru ca producerea acestora să nu afecteze roada.

Specialiștii îndemnă responsabilii de sectoarele agricole să interzică categoric  fumatul și lucrările legate de utilizarea focului deschis în lanurile cu grâne  și în apropierea lor, precum lîngă scârtele  cu fîn și paie. Deasemenea este indicat ca lanurile să fie izolate de drumuri, păduri și căi ferate  cu fîșii forestiere arate de cel puțin  4 metri lățime. Înainte de începerea secerișului, mașinele implicate la recoltare trebuie să treacă revizia tehnică pentru a fi exclus orice defect.

Pompierii îndemnă responsabilii să asigure cu mijloace primare de stingere a incendiilor, tehnica agricolă de pe camp și să pregătească un tractor cu plug și cisterna cu apă. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune de urgență la telefonul 901.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale al MAI colectate din subdiviziunele teritoriale, deja au fost recoltate peste 66 mii hectare de grâu și peste 40 mii hectare de orz.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load