Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Wizz Air propune zboruri aeriene din Chișinău spre Italia la prețuri de la 20 de euro

13 iun. 2013,, 15:16   Societate
15221 0
Foto : bode.lv
Compania aeriană low-cost ”Wizz Air” din Ungaria s-a lansat pe piața din Republica Moldova. Primele zboruri cu tarif mic din Chișinău spre Roma și Veneția vor fi efectuate începînd cu 24 septembrie 2013, iar prețul biletelor într-o direcție pornește de la 20 de euro. Potrivit serviciului de presă al Guvernului, despre aceasta a anunțat directorul comercial al companiei ”Wizz Air”, Gyorgy Abran, în cadrul întrevederii de la Bruxelles cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă. În cadrul întrevederii s-a anunțat oficial despre lansarea pe piața moldovenească a celui mai mare operator de zboruri low-cost din Europa Centrală și de Est – ”Wizz Air „.

Potrivit lui Gyorgy Abran, biletele pot fi deja cumpărate pe site-ul wizzair.com la un preț ce pornește de la 20 de euro într-o direcție. Rutele vor fi operate de două ori pe săptămînă. Iurie Leancă a remarcat că prin acest eveniment Guvernul își onorează promisiunea făcută inclusiv la Congresul diasporei moldovenești din octombrie 2012, conform căreia cetățenii vor putea simți beneficiile semnării Acordului privind Spaţiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova în acest an. Premierul a mai subliniat că evenimentul demonstrează beneficiile directe ale acordului pentru cetățenii Republicii Moldova. Iurie Leancă a menționat că astfel, Guvernul a creat condițiile necesare pentru apariția de servicii de transport aerian mult mai accesibile, care să contribuie direct la aprofundarea legăturilor economice, sociale și culturale dintre Moldova și UE.

Amintim că Acordul privind Spaţiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova a fost semnat la 26 iunie 2012, la Bruxelles.

Compania aeriană ”Wizz Air” și-a început activitatea în anul 2004. Grupul ”Wizz Air” include două companii: ”Wizz Air Ungaria” și ”Wizz Air Ucraina”. Compania activează în Europa Centrală și de Est, deținînd circa 35% din piața zborurilor low-cost. Compania dispune de 41 de nave aeriene de tip ”Airbus 320”, care au o capacitate de 180 de locuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?