X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PCRM inițiază consultații cu partidul lui Usatîi, Năstase și Sandu

20 iul. 2017,, 11:37   Politică
7233 7

Liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că partidul pe care îl conduce inițiază consultații cu toate partidele care au organizat astăzi proteste în fața Parlamentului împotriva votării sistemului mixt de vot, relatează NOI.md

Declarația a fost făcută, după ce PCRM a părăsit ședința legislativului unde urma să fie supus votului în lectură finală proiectul privind modificarea sistemului electoral.

“Ne rezervam dreptul să se ne consultam cu toate aceste partide care participă la acte de proteste, care sînt în opoziție. Dacă ei totuși vor încerca să desfășoare alegerile și nu îi vor opri europenii, o să vedem cum o să fie modalitatea noastră de participare la aceste alegeri, sau de a nu participa”, a spus liderul PCRM.

Totodată Voronin a venit cu o poziție critică în legătură cu votarea proiectului privind sistemul electoral mixt în lectură finală. Potrivit lui, susținătorii proiectului nu au ținut cont de nici o recomandare a structurilor europene iar proiectul nu a fost suspus dezbaterilor publice.

“Aceiași Comisie de la Veneția a indicat că nu se permite, în situația în care se află Moldova, nici un fel de modificări a legislației legate de alegerile Parlamentare. Comitetul politic al UE tot așa a indicat. Cei care susțin acest proiect vor să se salveze, pentru că toate sondajele arată că ei în Parlamentul viitor nu trec în nici un caz. Este neașteptat pentru noi că proiectul mixt a fost înaintat de PSRM. De fapt acest proiect le aparține socialiștilor, dar ei nu fac asta de sine stătător. Ei fac ca să îndeplinească indicațiile și ordinile democraților. Nu categoric nu sîntem de acord cu așa political, cu așa modificări. Nu s-a consultat societatea, nu s-au consultat instituțiile internaționale . Contra opiniei poporului, contra opiniei majorității partidelor parlamentare și neparlamentare. Noi în semn de protest nu participăm la această trădare” a spus liderul PCRM.


Astăzi, Parlamentul a votat în lectură finală proiectul legii privind elaborarea sistemului de vot mixt în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?