X 

Ford a început producţia europeană a lui Focus Electric

13 iun. 2013,, 13:54   Ştiri Auto
1974 0

Foto: Ford

Ford a început ieri un nou capitol în istoria sa de producător de vehicule, odată cu startul producţiei noului Focus Electric – primul vehicul complet electric, construit de Ford în Europa, la uzina din Germania.

Modelul cu zero emisii Focus Electric extinde gama de vehicule electrificate ale Ford, alături de care vor veni anul viitor C-MAX Energi (hibrid plug-in) şi noul Mondeo Hybrid.

Dezvoltat ca un vehicul global, Ford Focus Electric are un motor electric de 143 CP, alimentat de o baterie Li-Ion ce-i permite atingerea unei viteze maxime de 136 km/h.

Ford Focus Electric este produs din decembrie 2011 în America de Nord iar modelul construit la uzina Saarlouis, Germania, va ajunge la clienţii europenei din luna august 2013.

Ford a investit 16 milioane de euro pentru a integra producţie lui Focus Electric în linia existentă a uzinei, ce produce modele Focus cu propulsie tradiţională, oferind flexibilitatea de a reacţiona la cererea pieţei prin creşterea volumelor.

Noul Ford Focus Electric este primul model complet electric fabricat în Germania direct pe o linie de serie mare. Fiecare Focus Electric este echipat cu un încărcător de 6,6 kW complet integrat la bord, ce poate oferi până la 100 km autonomie cu 2-3 ore de încărcare a bateriilor şi circa 150 km autonomie cu 3-4 ore încărcare de la o sursă de 32A.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?