Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Putin, așteptat în vizită în Finlanda

19 iul. 2017,, 20:30   Externe
1436 0

Președintele rus Vladimir Putin este așteptat într-o vizită în Finlanda vecină pe 27 iulie pentru discuții cu omologul său Sauli Niinistö, au anunțat miercuri birourile celor doi președinți, informează agenția DPA.

Se așteaptă ca Putin și Niinistö să ia parte la o aniversare a centenarului independenței Finlandei față de Imperiul Rus.

Cei doi lideri urmează să se întîlnească în orașul Savonlinna din estul Finlandei și apoi să facă o plimbare cu vaporul pe Lacul Saimaa spre castelul Olavinlinna datînd din secolul al XV-lea.

La castel, ei vor urmări un spectacol de operă al Teatrului Bolșoi din Moscova, "Iolanta" de Piotr Ilici Ceaikovski, parte a Festivalului de Operă de la Savonlinna.

Putin a vizitat Finlanda în urmă cu un an și cei doi lideri s-au întîlnit în martie în orașul Arhanghelsk din nordul Rusiei.


Convorbirile oficiale între liderii rus și finlandez în timpul apropiatei vizite a lui Putin se așteaptă să se concentreze pe probleme internaționale și bilaterale, potrivit birourilor celor doi președinți.

Finlanda, la fel ca Suedia vecină, cooperează din 1994 cu NATO în cadrul programului Parteneriat pentru Pace și a participat la operațiuni conduse de NATO în Afganistan, deși niciuna dintre cele două țări nu este membru al alianței militare occidentale.

În ultimii ani, activitatea Rusiei în Marea Baltică a crescut, conducînd la o dezbatere în Finlanda și Suedia dacă aceste state ar trebui să ia în considerare să ceară aderarea la NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?