Cioclea promite să publice lista beneficiarilor în urma furtului miliardului

Cioclea promite să publice lista beneficiarilor în urma furtului miliardului

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a scris pe pagina sa de facebook că guvernatorul Bărcii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, promite să facă tot posibilul pentru a publica lista beneficiarilor în urma furtului banilor din cele trei bănci.


Politicianul a oferit detalii de la întrevederea cu conducerea BNM, precizînd că Cioclea "preferă să vorbească despre activitatea BNM din prezent şi viitor".

"M-am convins că atîta timp cît la putere va rămîne actualul regim, noi niciodată nu vom afla adevărul despre detaliile furtului miliardului şi nici banii nu vor fi întorşi în ţară", a scris Slusari.

El a spus că la solicitarea sa de evalua "necesitatea emiterii garanţiilor de stat pentru împrumutul de 14,2 mlrd. lei pentru cele trei bănci şi faptul că această decizie a fost luată la insistenţa fostului guvernator al BNM, Dorin Drăguţanu, şi fostul ministrul al Economiei, Candu", răspunsul a fost "Mai bine tac".

"I-am spus sincer (lui Cioclea - "I.") că văd în faţă un specialist bun, dar care depinde foarte mult de clanul oligarhic condus de Plahotniuc şi că se simte foarte mult faptul că candidatura lui (la funcţia de guvernator al BNM - "I.") a fost propusă de Candu", a scris Slusari.

Vicepreşedintele DA afirmă că vinovaţi de furtul miliardului sînt "Leancă (pe atunci prim-ministru), Candu (ministru al Economiei, apoi speaker al Parlamentului), Lazari (ministru al Economiei), Copaci (viceministru al Economiei), Arapu (ministru al Finanţelor) şi alţi demnitari, care au acţionat sau au stat deoparte atunci cînd s-a produs furtul. Politicianul consideră că "toţi sînt acoperiţi de Plahotniuc".

Alexandru Slusari îşi încheie postarea cu un îndemn către cetăţeni să iasă la protestul împotriva modificării sistemului electoral. El este convins că, dacă va fi introdus votul mixt, "în ţară se va menţine aceeaşi situaţie şi nu va fi nicio schimbare spre bine".


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load