Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Părinții sînt rugați să nu aducă în tabere produse alimentare

19 iul. 2017,, 15:30   Societate
1986 0

Specialiștii Centrului de Sănătate Publică Chișinău recomandă părinților să nu aducă în taberele de odihnă pentru copii produse alimentare ușor alterabile care ar putea să le provoace picilor toxiinfecții alimentare.

„Părinții, în timpul vizitelor la copii, aduc produse alimentare nerecomandate pentru alimentația copiilor, inclusiv produse ușor perisabile, fapt care prezintă un factor de risc pentru apariția cazurilor de maladii diareice acute și toxiinfecții alimentare”, susțin specialiștii de la CSP Chișinău.

De asemenea, Centrul de Sănătate Publică din Chișinău confirmă informațiile prezentate de către șeful Direcției Sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu, precum că în unele tabere de la Vadul lui Vodă au fost depistate carențe la capitolul igienă.

„În pofida faptului că specialiștii CSP Chișinău săptămânal monitorizează activitatea taberelor de odihnă și întremare a sănătății copiilor, continuă să fie constatate încălcări minore și grave în activitatea unor tabere. Astfel, din șapte tabere evaluate în ultima perioadă, în două - Zâmbetul și Zorile Nistrene, s-au constatat încălcări de genul: nerespectarea cerințelor la igienizarea teritoriilor, încăperilor de trai și celor socio-igienice; necompletarea trusei pentru acordarea primului ajutor medical în caz de TA și BDA;depășirea capacității de proiect în una din tabere cu 17 copii și nerespectarea suprafeței de 4,0 m.p. pentru un copil în odăile de trai; angajarea în serviciu a unei persoane în lipsa instruirii igienice și nerespectarea regimului zilei”, informează CSP Chișinău.

În total, în perioada 9-15 iulie, angajații CSP au efectuat verificări la următoarele tabere de odihnă de la Vadul lui Vodă: Luceafărul, Energeticianul, Sohnut, Zâmbetul, Cireșarii, Camping și Zorile Nistrene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?