X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Grozavu: Situaţia de la poligonul din Ţînţăreni este pe cale de rezolvare

19 iul. 2017,, 10:21   Capitala
2309 0

Deciziile aprobate de Consiliul Municipal pentru deblocarea situaţiei la poligonul din Ţînţăreni sînt semnate, însă pentru a putea fi puse în aplicare este nevoie de cîteva acţiuni suplimentare.

O declarație în acest sens a fost făcută de viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, în cadrul şedinţei de marţi a CMC.

El a spus că pentru lucrările la poligon şi pentru plăţile comunei Ţînţăreni este necesară alocarea din buget a sumei de 10 mil. lei.

El afirmă că în comuna Ţînţăreni se fac alte lucrări din resurse proprii ale instituţiilor municipale. De exemplu, Regia Autosalubritate din cont propriu a defrişat copaci la grădiniţa de copii, şcoală şi zona centrală a localităţii Ţînţăreni.

"Suplimentar, a fost reabilitată o porţiune de drum la intrarea în localitate şi actualmente se renovează trotuarele de pe teritoriul grădiniţei, se construieşte un nou gard în jurul grădiniţei", a adăugat Grozavu.

Precizaare: Pe data de 4 iulie a fost aprobat un proiect de hotărîre cu privire la evacuarea deşeurilor menajere din capitală la gunoiştea de la Ţînţăreni. Astfel, locuitorii din Ţînţăreni urmează să primească 10 milioane de lei în calitate de compensaţii, 17,3 milioane de lei să fie alocaţi pentru staţia de epurare şi alte 12 milioane - pentru lucrările de consolidare a digului poligonului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?