X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Ședință închisă pe marginea situației de la Varnița

13 iun. 2013,, 10:40   Politică
2837 0
Foto : noi.md
Membrii Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică vor pune astăzi în discuție situația tensionată de la Varnița urmare a semnării legii privind frontiera de stat de către liderul separatiștilor Evgheni Șevciuk. Ședința urmează să se desfășoare cu ușile închise în după amiaza acestei zile, cu începere de la ora 15.00.

Ieri, 12 iunie, vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov declara că decizia privind semnarea Legii cu privire la frontiera de stat nu a fost discutată în prealabil în cadrul Comisiei Unificate de Control, așa cum prevede Acordul din 1992 semnat între R. Moldova și Federația Rusă.

De asemenea, acesta a specificat că autoritățile de la Chișinău au făcut un apel către participanții în formatul 5+2 pentru intervenție și stoparea evoluțiilor negative ce se produc în prezent în stînga Nistrului.
Amintim că, zilele trecute, Evgheni Șevciuk a semnat un document privind frontiera de stat a regiunii, în care este și satul Varnița aflat sub jurisdicția Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?