X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Noul prim-ministru al României, va efectua vineri o vizită în Moldova

18 iul. 2017,, 15:39   Politică
2064 2

Noul prim-ministru al României, Mihai Tudose, va efectua vineri, 21 iulie, o vizită la Chişinău, pentru a se întîlni cu omologul său moldovean, Pavel Filip.

Despre aceasta a anunţat publicaţia română „Ziarul Financiar”, care menţionează că la întîlnirea recentă cu liderii Comisiei Europene și Consiliului European la Bruxelles, Tudose a declarat că României îi revine „o sarcină imensă pentru asigurarea drumului proeuropean al Moldovei”.

„Politica de vecinătate, sprijinul din partea Comisiei Europene şi al Consiliului pentru Moldova este foarte important. Nu trebuie să uităm nicio clipă că suntem o țară importantă a UE, dar suntem la marginea Uniunii Europene, şi că ne revine o sarcină imensă atît din punct de vedere al asigurării drumului proeuropean al Moldovei, dar și din punct de vedere a tot ceea ce va însemna Schengen”, a declarat premierul român.

Jurnaliştii români au aflat că în agenda lui nu se regăsește însă o întrevedere cu Preşedintele RM, Igor Dodon.

Pavel Filip a fost în luna martie 2017 într-o vizită de lucru în România, la invitația premierului de atunci, Sorin Grindeanu. În iunie, Guvernul Grindeanu a fost demis şi a fost aprobat un nou Cabinet de miniştri, condus de ministrul Economiei, Mihai Tudose.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?